Lars Kepler


Vanaf het moment dat het eerste boek van Lars Kepler uitkwam, was het duidelijk dat het om een pseudoniem ging, maar het was niet duidelijk wie er schuil ging achter deze naam. Er werd volop gespeculeerd en zelfs namen van bekende schrijvers zoals Henning Mankell werden genoemd, maar dit werd door de uitgever al vrij snel ontkent.

Nadat het eerste boek een succes geworden was, vonden Alexander en Alexandra Coelho Ahndoril het tijd om bekend te maken dat zij de personen waren die schreven onder de naam Lars Kepler. De voornaamste reden voor het gebruik van een pseudoniem was dat ze door lezers en critici onbevooroordeeld ontvangen zouden worden en dat hun eerdere, individuele werken geen invloed zouden hebben op de ontvangste van het boek.

De hoofdpersoon in boeken van Lars Keppler is Joona Linna. 

Boeken van Lars Kepler

Hypnose

Tien jaar geleden heeft hij gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem vraagt om te assisteren bij een moordzaak waarbij de levens van een jongen en zijn zus op het spel staan, heeft Erik geen andere keuze. Hij doet wat hij heeft afgezworen en brengt de patiënt onder hypnose.

Lees verder... »

 

Wat betekenen de sterren?

1 = Teleurstellend en niet de moeite van het lezen waard
2 = Aardig om te lezen als je niets anders hebt
3 = Een goed boek, absoluut de moeite waard
4 = Een buitengewoon goed boek, een echte aanrader
5 = Een meesterwerk dat je gelezen moet hebben

De beoordelingen geven mijn persoonlijke mening weer. Het staat iedereen uiteraard vrij om een andere mening te hebben.