Spanning


Varg Gyllander

Varg Gyllander is behalve auteur ook persvoorlichter bij de Zweedse Rijksrecherche. Zijn debuut "Het volmaakte schot" (Somliga linor brister) werd in Zweden buitegewoon goed ontvangen door de media en het publiek.

Lees verder... »

Lars Kepler

Vanaf het moment dat het eerste boek van Lars Kepler uitkwam, was het duidelijk dat het om een pseudoniem ging, maar het was niet duidelijk wie er schuil ging achter deze naam. Er werd volop gespeculeerd en zelfs namen van bekende schrijvers zoals Henning Mankell werden genoemd, maar dit werd door de uitgever al vrij snel ontkent.

Lees verder... »

Johan Theorin

Johan Theorin (1963) is schrijver en journalist, geboren in Göteborg en opgegroeid in Nora. Gedurende zijn hele leven heeft hij zijn zomers doorgebracht op noordelijk Öland. Theorin is vooral bekend vanwege zijn "Öland-kwartet", een serie van vier boeken waarin we het leven op Öland meemaken gedurende alle vier jaargetijden.

Lees verder... »

Jan Wallentin

Het debuut van Jan Wallentin, Strindbergs Ster, was al voordat het uitkwam een groot succes. Voordat het in het Zweeds verscheen waren de rechten voor het boek reeds verkocht aan uitgeverijen in 16 landen.

Wallentin was TV-journalist bij de Zweedse omroep SVT, maar na zijn succesvolle debuut is hij zich volledig gaan toeleggen op het schrijven van boeken.

Lees verder... »

 

Wat betekenen de sterren?

1 = Teleurstellend en niet de moeite van het lezen waard
2 = Aardig om te lezen als je niets anders hebt
3 = Een goed boek, absoluut de moeite waard
4 = Een buitengewoon goed boek, een echte aanrader
5 = Een meesterwerk dat je gelezen moet hebben

De beoordelingen geven mijn persoonlijke mening weer. Het staat iedereen uiteraard vrij om een andere mening te hebben.